|
POTRAVINÁŘSTVÍ NA CESTĚ K UDRŽITELNOSTI |
10:00 |
Možnosti využití vedlejších produktů a odpadů z potravinářské výroby a zemědělství při výrobě hnojiv Ing. Jaroslav Houček, Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský |
202 |
10:20 |
Možnosti využití zbytků z potravinářské výroby a potravin nevhodných k lidské spotřebě ke krmení hospodářských zvířat Ing. Michal Beránek, Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Sekce zemědělských vstupů, Oddělení krmiv |
201 |
10:40 |
Zemědělsko-potravinářské vedlejší produkty: zdroj živin a biologicky aktivních látek Ing. Jan Bedrníček, Ph.D., Ing. František Lorenc, Ph.D., doc. Ing. Pavel Smetana, Ph.D., doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D., Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická |
205 |
11:00 |
Jaké vedlejší potravinářské a zemědělské produkty a odpady jsou a nejsou vhodné k bioplynové digesci Ing. Petra Wojnarová, Ph.D., MSc. eng. Piotr Jachimowicz, Ing. Jiří Rusín, Ph.D., VŠB-TU Ostrava, CEET, Institut environmentálních technologií |
214 |
11:20 |
PŘESTÁVKA
|
|
11:40 |
Výsledky pilotního testování zahušťovače kalů v mlékárenském průmyslu Ing. Jan Pavlík, ASIO TECH, spol. s r.o.; Ing. Jakub Tobiáš, RADKA, spol. s r.o., Pardubice |
101 |
12:00 |
Synergie při zpracování potravinářských odpadů na čistírnách odpadních vod Ing. Radka Rosenbergová, Veolia Holding ČR, a.s. |
210 |
12:20 |
Využití odpadní rostlinné biomasy k inhibici fytopatogenních mikromycet Ing. Karel Fous, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský a.s. & Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Ústav biotechnologie; prof. Ing. Tomáš Brányik, Ph.D., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský a.s.; Ing. Radoslav Koprna, Ph.D., Mgr. Jan Humplík, Ph.D., Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta, Katedra chemické biologie; Mgr. Kateřina Perničková, Ph.D., Ústav experimentální botaniky AV ČR, Laboratoř růstových regulátorů & Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta; doc. RNDr. Michaela Sedlářová, Ph.D., Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta, Katedra botaniky; Ing. Jan Konečný, První Jílovská, a.s., Divize Exar |
102 |
12:40 |
Udržitelný protein budoucnosti Jana Vašíčková, Reploid Group, a.s |
221 |
13:00 |
OBĚD
|
|
14:00 |
Vedľajšie produkty potravinárskeho priemyslu – perspektívne suroviny pre výrobu funkčných potravín Eva Ivanišová, Miriam Solgajová, Zuzana Mašková, Zuzana Barboráková, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Ústav potravinárstva a Potravinový inkubátor SPU v Nitre |
204 |
14:20 |
Hroznové výlisky ako funkčná prísada pri výrobe trvanlivého pečiva Eva Ivanišová, Pavol Trebichalský, Ľuboš Harangozo, Tomáš Tóth, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Ústav potravinárstva a Potravinový inkubátor SPU v Nitre, Slovensko |
203 |
14:40 |
Posúdenie potenciálu repkového proteínu produkovaného z repkových šrotov ako doplnku do cereálnych výrobkov a produktov s vyšším obsahom proteínov Ing. Valentína Kafková, Slovenská technická univerzita v Bratislave, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Ústav potravinárstva a výživy, Oddelenie potravinárskej technológie, Slovensko; Ing. Vladimír Krasňan, PhD., Ing. Ján Janošovský, PhD., Centrum výskumu a vývoja, s.r.o., Leopoldov, Slovensko; Anna Procházková, Enviral, a.s., Leopoldov, Slovensko; Ing. Zlatica Kohajdová, PhD., Slovenská technická univerzita v Bratislave, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Ústav potravinárstva a výživy, Oddelenie potravinárskej technológie, Slovensko |
209 |
15:00 |
Rekonstrukce a rozšíření odpadové bioplynové stanice EFG Vyškov BPS Ondřej Černý, Energy financial group a.s. |
236 |
15:20 |
Unlocking the Potential of Wine Industry By-products: Polyphenol-Rich Waste Materials for Pharmaceutical and Food Applications Ing. Michaela Ottová, doc. Ing. Olga Maťátková, Ph.D., UCT Prague |
104 |
15:40 |
Paradox luxusu a udržitelnosti českých klasických śumivých vín Ing. Mgr. Martin Prokeš, Ph.D., Mendelova univerzita v Brně |
230 |
16:00 |
Udržitelnost při výrobě piva Ing. Tomáš Kinčl, Ph.D., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Ústav biotechnologie |
211 |
16:20 |
PŘESTÁVKA
|
|
16:40 |
Potenciál nevyužitých vedlejších živočišných produktů tukové povahy ze zvěřiny Ing. Tereza Novotná, prof. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D., Ing. Jana Pavlačková, Ph.D., Ing. Robert Gál, Ph.D., Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická |
218 |
17:00 |
Valorization of Chicken Deboner Residues: Gelatin Extraction and Application Ing. Orsolya Bystricky-Berezvai, prof. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D., Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology, Department of Polymer Engineering; Ing. Robert Gál, Ph.D., Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology, Department of Food Technology; Ing. Jana Pavlačková, Ph.D., Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology, Department of Fat, Surfactant and Cosmetics Technology |
213 |
17:20 |
Využití živočišných odpadů pro udržitelné zemědělství Ing. Milena Rousková, Ph.D., Ing. Stanislav Šabata, Ing. Olga Šolcová, DSc., Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. |
217 |
17:40 |
Neplýtvat nestačí: Gastroodpady s potenciálem materiálového a energetického využití Ing. Katarína Kajánková, Ph.D., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Fakulta životního prostředí |
228 |
18:00 |
Gastroodpady a bioplasty: Perspektivní technologie k jejich využití Doc. Ing. Josef Trögl, Ph.D., Ing. Katarína Kajánková, Ph.D., Ing. Hana Burdová, Ph.D., Ing. Sylvie Kříženecká, Ph.D., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Fakulta životního prostředí; Ing. Radek Vurm, Ph.D., Ing. Jana Kofroňová, VŠCHT v Praze; Ing. Radek Hořeňovský, Wasten, z.s.; RNDr. Thu Huong Nguyen Thi, Ph.D., Ing. Ivana Kadlečková, Ladislav Martinovský, RNDr. Ľuboš Vrtoch, Ph.D., Mgr. Pavel Kaule, Ing. Magda Škvorová, Ph.D., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Přírodovědecká fakulta; doc. Ing. Martin Hájek, Univerzita Pardubice |
229 |
|